Urheiluseura Maarinkunnaan Kilpa on toiminut Maarinkunnaalla vuodesta 1977. Vuosien varrella toimintaan on kuulunut mm. urheilua, retkeilyä ja talkoiden avulla pelikenttien rakentamista jalkapallolle ja lentopallolle. Vuodesta 1993 jäsenten käytettävissä on myös ollut soutuvene Keravanjoella.

Sählyäkin seurassa on pelattu jo usean kymmenen vuoden ajan, mutta Salibandyliiton alaisiin sarjoihin MaKi ilmestyi vasta kaudeksi 2001-2002. Tätä ennen niin nuoret kuin vanhatkin olivat juosseet reikäpallon perässä Kuusikon koululla. Salibandy-joukkueen perustaminen tuli ajankohtaiseksi Kuusikon salin käytyä liian ahtaaksi innokkaille pelimiehille.

Ensimmäinen joukkue perustettiin vuonna 2001, jonka keväällä osallistuttiin Vantaan Mestaruuskisoihin. Joukkue koostui suurimmaksi osaksi nykyisistä tai vanhoista Maarinkunnaan asukeista, mutta joukossa oli myös muutamia ”ulkopuolisia” kavereita. Tämä joukkue on suurimmaksi osaksi säilynyt muuttumattomana tähän päivään asti.

Vuonna 2002 tuli ajankohtaiseksi myös kakkosjoukkueen perustaminen. Tässä joukkueessa pelasivat ne pelaajat Maarinkunnaalta jotka eivät mahtuneet ykkösjoukkueeseen. Porukan ikäjakauma olikin hieman erikoinen, sillä nuorimmat pelaajat olivat vasta 15-vuotiaita ja ”nestoriosastosta” löytyi muutama jo 50-vuotta täyttänyt pelaaja.

Tässä koostumuksessa MaKi 2 pelasikin vain yhden kauden ja kaudelle 2003-2004 tultaessa päätettiin ”nestorit” erottaa kakkosjoukkueesta. Ikämiehet perustivat oman joukkueen ja lähtivät pelaamaan 45-vuotiaiden sarjaa. Kakkoseen taas saatiin muutama pelaaja lisää ja he jatkoivat tahkoamistaan VI-divarissa.

Kaudelle 2005-2006 mentäessä, seuralla on kolme joukkuetta Salibandyliiton sarjoissa. Edustusjoukkue pelaa IV-divisioonaa, kakkosjoukkue VI-divisioonaa ja ikämiehet 50-vuotiaiden SM-sarjaa. Lisäksi myös Kuusikon koululla sählätään kolme kertaa viikossa. Keskiviikkoisin pelaavat ikämiehet, lauantaina on kaikille avoin vuoro ja sunnuntaisin naiset jahtaavat reikäpalloa.

Jos sinulla on kiinnostusta osallistua seuran toimintaan, ota yhteyttä johonkin seuran yhteyshenkilöihin.www.makisalibandy.com


Tekijänoikeudellinen huomautus: sivun menun tarjoaa www.milonic.com.